thumb griepI.v.m. het coronavirus is de praktijk gesloten. Dat betekent echter niet dat wij stil zitten, want er wordt nu hard gewerkt om de praktijk weer in tip top conditie te krijgen!
schilder2
thumb griepElke week minstens 2,5 uur intensief bewegen verkleint de kans dat je griep krijgt. Dat blijkt uit een onderzoek van de London School of Hygiene and Tropical Medicine.
joggenMensen die regelmatig op ontspannen wijze joggen leven gemiddeld zes jaar langer dan mensen die dat niet doen. Dat meldt het gezondheidsmagazine Body Talk op basis van langlopend onderzoek door de Deense Bispebejerg University School of Medicine.

Aan het onderzoek namen ruim 19.000 inwoners van Kopenhagen deel. Zij werden over een periode van 35 jaar gevolgd. Vooral mensen die op zodanige wijze aan jogging doen dat ze tijdens het lopen nog een praatje kunnen maken boeken gezondheidswinst. Mensen die sneller joggen en zichzelf daarmee overbelasten zien juist wat minder gezondheidswinst en scoren zelfs slechter dan niet-joggers. Vooral de kansen op hart- en vaatziekten, kanker, ademhalingsziekten en beroertes nemen af.
thumb openingsfotoOpening van het gezondheids centrum.